Cart Icon0

No products in the cart

Cart Icon0

No products in the cart

Over mij

het verhaal achter…

Als klein meisje werd ik al omringd door textiel. Mijn vader is zijn hele leven textielontwerper geweest en tekende vaak patronen met de hand, thuis aan de keukentafel. Het was dan ook geen enorme verrassing dat ik meer wilde weten over stoffen en de vele mogelijkheden en een opleiding ging volgen tot Textile Engineer.

Na meerdere rollen in de wereld van confectie te hebben vervuld, miste ik de creativiteit in mijn beroep. Ik ging naar Academy Artemis in Amsterdam om de opleiding Interior Styling & Design te volgen. In die tijd begon ik als freelance designer voor tijdschriften.
Nadat ik afgestudeerd was aan de Academie, vond ik een baan als ontwerper van kleden en vloerbedekking. Meer dan 10 jaar heb ik handgemaakte tapijten ontworpen en ontwikkeld voor luxe 5*-hotels, residentiƫle projecten en jachten over de hele wereld. Met de ervaring en kennis van uiteenlopende kwaliteiten en ontwerp-mogelijkheden, werkte ik daarna als Design Consultant. Ruim drie jaar genoot ik enorm van reizen naar de meest inspirerende steden als Parijs, Londen, Madrid, Milaan, New York en Sint Petersburg. Ik bezocht klanten en kon mijn kennis en advies delen met geweldig creatieve mensen in de Hospitality wereld.

Toen dat verhaal eindige, realiseerde ik me dat ik intens genoten had van de banen die ik tot dusver had vervuld, maar dat de tijd was aangebroken dat ik op een andere en duurzamere wijze iets wilde bijdragen aan de wereld waarin we leven. Ik voelde ook meer dan ooit dat mijn hart nog altijd voor textiel klopte! Dat was het moment dat het zaadje voor FeelGood Fabrics geplant werd; ik wil graag iets doen aan de enorme hoeveelheden ‘deadstock’ (‘overgebleven’) textiel die wereldwijd verspreid liggen. Hoogwaardige stoffen blijven over na productie van confectie of interieur producten, simpelweg omdat de kleur niet perfect overeenkwam met het staal, of omdat ze over-geproduceerd zijn. Dat is waarom ik ze FeelGood Fabrics noem…(met een knipoog naar mijn initialen…Femke Goossens!)
Door deze stoffen in te kopen en ze om te toveren tot mooie interieurproducten en dagelijkse gebruiksvoorwerpen, kan men van prachtige textiel genieten, zonder opnieuw natuurlijke bronnen te hoeven gebruiken voor de productie er van. En een prachtige bijkomstigheid: omdat ik voornamelijk kleinere hoeveelheden textiel koop…ben je verzekerd van een exclusief product!

Laten we samen de wereld nog mooier maken met wat er al is…